Verslag Klussendag 28 november ľ wij hebben er zin aan

Het was droog en mooi weer om de Lebuïnus Kapel voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt eens flink onderhanden te nemen.
Om 10.30 uur waren de troepen present en werd het binnen- en buitenwerk afgenomen, de keuken schoongemaakt, alle ramen binnen en buiten gelapt, de vloer geboend en voorzien van een waslaag en het orgel uitgezogen. De sacristie werd geschoond. En we gingen het (platte) dak op. Wat een waterballet met bladeren drab, takken en onkruid troffen we daar aan.

De zijtuin is gesnoeid met de kettingzaag van Bertil (heng, heng) en in totaal is 1200 kg groenafval bij Twente Milieu Hengelo aangeleverd. Daarvoor waren drie ritten nodig met de aanhanger en afdeknet van Frits.

Na een koffiepauze werden de mouwen weer opgestroopt. Het dak werd van het blad en groen ontdaan. Flink scheppen en in de aanhanger gooien. Net voor de lunch kwam er verdere versterking van het klusteam. ’s Middags was er een overheerlijke lunch met pompoensoep, gezonde broodjes, krentenbolletjes, melk en karnemelk. Hulde aan Mieke die zich weer piekobello had voorbereid op dit jaarlijkse ritueel.

De voortuin is doortrokken met de bladhark. De binnenplaats is ook leeggehaald van blad en de voegen tussen de stenen zijn gekrabt. Al het vuil is in de vuilniszakken gestopt en afgevoerd. Als je eenmaal ergens aan begint, blijf je wel bezig. De zaak ziet er nu weer netjes uit.

Allen hartelijk dank voor jullie tijd, inzet en materiaal. Het was een succes, waar we nog even van kunnen nagenieten.

Wim.

Oud-Katholieke Statie van Twente en Ommelanden | Dorpsmatenstraat 40 | 7551BP | Hengelo